Nederlandse Brandweerkampioenschappen

hardrijden op de schaats 2012 te Giethoorn

In Giethoorn is zaterdag 11 februari 12 het NK marathon voor brandweer mannen en vrouwen verreden, de laatste editie van dit evenement dateerde uit 2010.  De post Giethoorn van brandweer Steenwijkerland heeft deze tocht in een korte tijd georganiseerd. Uiteraard was dit onmogelijk zonder de samenwerking met de ijsclub van Giethoorn. IJsclub Giethoorn heeft een gerenommeerde naam opgebouwd met het organiseren van zowel nationale als internationale schaatswedstrijden.Ondanks de vele tochten en de drukte rond een eventuele Elfstedentocht was de organisatie toch tevreden over de opkomst.

Het parcours van ca 4 km werd door de ijsclub op het bovenwijde uitgezet. Het was een mooie zonnige dag. Door deze weersomstandigheden hebben de ijsmeesters prima werk geleverd wat geresulteerd heeft in een mooie gladde baan waar het mooi schaatsen was voor de 31 rijders.

De strijd bleef tot het laatst aan toe spannend. Vrijwel direct na het startschot ontstond er in de eerste ronde al een kopgroep welke tot aan het eind van de wedstrijd stand hield, er werd voortdurend gewisseld van koppositie. Toen de laatste ronde inging bleef het spannend. Met de finish in zicht werd de sprint ingezet door een groepje van 5 man. Met een klein onderling verschil werd Danny van de Beld eerste, gevolgd door Menno Klunder en daarna Geert Kruims (titelverdediger 2010). Bij de dames werd Jeske Sluijk eerste gevolgd door Nicole Baas

Kortom het was een fantastische race, de organisatie kijkt met groot genoegen terug op dit evenement en hoopt dat we volgend seizoen weer een goede vorstperiode krijgen zodat dit NK dan een passend vervolg met een nog groter deelnemersveld krijgt.

 

Uitslagen Heren:

1 > 117 Danny van den Beld , Hattemerbroek

2> 122 Menno Klunder , Deventer

3> 91 Geert Kruims , Suiker unie

4> 142 Leedert Wals , Waterland

5> 119 Paul Aarninkhof , Denekamp

6> 92 Herry Baas , Glanerbrug

7> 127 Jan Sander , Tubbergen

8> 93 Hedde Jan Wiltjer , Giesbeek

9> 144 Eise van de Vegt, Kuinre

10> 128 Ruud Bies , Tubbergen

11> 124 Gerrit Jan van Lagen, Otterlo

12> 145 Jan Aris Goed, Kuinre

13> 113 Wouter Krabbe , Glanerbrug

14> 126 Jan Olde Hampsink, Tubbergen

Uitslagen Dames:

1> 902 Jeske Sluijk , Utrecht

2> 901 Nicole Baas , Glanerbrug

Designed and updated by BB 17-02-2012